De zoektocht naar het ontstaan...
EN... WE ZIJN VERTROKKEN!

 

Zo moeten enkele Uitkerkenaars met een passie voor toneel hebben gedacht.Begin februari 1931 richten ze "Toneelmaatschappij De Lustige Vrienden " op.

Ik heb het blauwe vermoeden dat ze tijdens de opstartperiode nooit zullen hebben gedacht dat hun "oprichtingswerk" er meer dan 75 jaar later nog zou staan.

Er is niet mateloos veel informatie over de start. In de archieven van de Stad Blankenberge hebben we nog een oprichtingsakte teruggevonden. Verder moeten we het stellen met de schat aan informatie en documentatie uit het archief van "Meester Gustaaf Vandepitte". (ook terug te vinden in het archief van stad Blankenberge)

Hij moet alle originele stukken van de beginperiode van onze vereniging in zijn bezit hebben gehad of op zijn minst iemand hebben gekend die ze hem heeft laten inkijken. Aan de hand van onze originelen heeft deze man zijn eigen archief opgesteld. Zijn archief is de enige informatie over de eerste decennia van onze toneelgroep.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Door de jaren heen ...

Voor meer informatie door de jaren heen, kopieën van originele documenten en foto's verwijzen wij u graag door naar het boek - Historiek "De Lustige Vrienden" - van Bart Knockaert. Dit werk werd gepubliceerd naar aanleiding van ons albasten jubileum in 2007 en is nog steeds te koop ( op bestelling via ons secretariaat ) voor de prijs van €20,00

 
De opstart

Het stichtingsdocument vermeldt 1 februari 1931 en alle leden .Uit de toenmalige leden werd meteen een heus bestuur uitgekozen.

 

Voorzitter: Frans Lambrecht         

Ondervoorzitter : Camiel Levecke                          

Schrijver : Oscar Decleer             

Schatbewaarder : Petrus Doom                     

Regisseur en Soufleur: Raymond Heyneman          

Portier : Franciscus De Corte    

Cassier : Medard Van Eeghem                            

Hulpcassier : Georges Van Eeghem

Leden : Georges Van Eeghem, René Jonckheere, André Mullier, Albert Jonckheere,  Albert Verlinde, Alice Van Eeghem, Camiel Mortier, Firmin Verlinde, Achiel Van Steene, Michelle Blomme

 

© 2012 - 2020 | Created & Designed By thomasvdp | Laatst bijgewerkt op: 1-11-2020 om 12:00

  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon
  • foresquare.png
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now